Sunday, March 3, 2013

Viimased päevad Belgias...

Reedene päev oli väga sisukas.
Päeva esimesel poolel toimusid mitmed töötoad: sai teha Belgia-pärast tiramisut (st tiramisu Belgia küpsistega), mis ei olnud nii hea kui lootsime; õppisime ka Belgiale tüüpiliste vahvlite ja šokolaadivahu tegemist. Nii mõnelegi sai pettumuseks Belgia õlle töötoas küsimustik Belgia õlle kohta. Valikus oli ka aktiivne Zumba töötuba. Olgugi, et lapsed olid end töötubadesse eelneval päeval kirja pannud, otsustasid Belgia õpetajad siiski grupid segamini ajada ja võimalikult mitmekesised grupid teha (st. et kõik ühe riigi õpilased ühes kohas ei oleks).

Peale väikest pausi tuli Comeniuse projekti Belgia kohtumise ametlik lõpetamine teatrisaalis. Õpilased esitlesid oma terve nädala töid. Selle projektikohtumise tooteks olid koomiksid erinevatel, spordiga seotud teemadel (sport and respect). Oli häid ja paremaid koomikseid,  näha, et noored olid vaeva näinud. Esitluste järel jagati kätte tunnistused ning iga kool sai kingituseks noorte koomiksitest kokku pandud raamatukese. Seega ka meie koomiksid on seal sees:) 
Lõputseremoonia tegi pidulikumaks väikesed vahepalad noorte lauljate esituses. Järgnes paus ning õhtul pidulik ühissöömine, kus osalesid Comeniuse projektiga seotud õpetajad ja õpilased. Õpilaste tehtud magustoite tulid maitsma ka külalisi vastuvõtvate perede vanemad. Õhtu oli tore ja nii mõnigi noor läks edasi linna peale tähistama.

Laupäeva veetis igaüks endale meelepäraselt, jäeti hüvasti peredega, mõnda pisaratki oli näha. Kell 16.15 pärastlõunal algas bussisõit tagasi Brüsselisse ja sealt juba lennukiga Helsingisse. Brüsseli lennujaamas oli meil kolm tundi aega, meie pettumuseks ei saanud me seda aega sisustada internetis istumisega, kuna ligipääs netti puudus. Kergendati Greete söögimoona kotti, mille tema (Belgia) pere talle kaasa pannud oli :) Tunnike Helsingis ja tagasi Tallinnasse!
Tere kodumaa! Hea on olla tagasi kodus. Eks nii mõnigi meist mõtles tagasisõitmise peale, nähes lumetormi Helsingis, aga sisimas ootas igaüks oma koju saabumist, oma voodis magamist, head eesti sööki ja pere ning sõpru!

Uute kohtumisteni!
Järgmine Comeniuse projektikohtumine, mis on ühtlasi ka 2011-2013 projekti lõpetav, saab toimuma juba maikuu alguses imekaunil Folegandrose väikesaarel Kreekas!

No comments:

Post a Comment