Tuesday, March 5, 2013

Teine päev Islandil (4.03)


 Foto: Õnneleid Mardim
 
Tegus päev algas lumega. See oli suur üllatus, sest eelmisel õhtul lund maas ei olnud.
Kogunesime kooli sööklasse kella poole üheksaks. Esimese asjana tutvustati meile veidi kooli (Breidholt College) ja käisime klassides vaatamas, mida õpilased tunnis teevad. See oli väga huvitav, sest igas klassis oli ainult kolm kuni neli-viis õpilast. 
Peale tutvustamisringi veetsime veel veidi aega kooli sööklas, kus me sõime hilist hommikusööki. Ostsime selle kooli puhvetist ja see polnud just odav. Peale söögipausi oli meil aeg minna linnatuurile. Pidime jalad kõhu alt välja võtma ja bussi juurde kiirustama, muidu oleksime maha jäänud.

Külastasime Reykjaviki kunstimuuseumi, kus nägime "lahedaid" idamaiseid pilte, mis olid vägagi õõvastavad. Aega oli meil külastamiseks ainult 30 minutit. Seega ei näinud me ka võib-olla kõike. Välja astudes pidi tuul meid minema puhuma :( 

Foto: Edith Reemann. Näituselt Reykjaviki kunstimuuseumis








Hakkasime liikuma Reykjaviki muusikahalli ja konverentsikeskuse "HARPA"  poole, kus meil oli aega ainult 15 minutit. Nii saime ainult näha arhitektuuri. See on otse mere kaldal klaasist fassaadiga uhke hoone, mis valmis alles 2011. aaastal.
File:Harpa.JPG  Foto: Kontserdimaja Harpa (Wikipedia)

Samuti käisime vaatamas Islandi suurimat ja meie arvates kaunimat kirikut - Hallgrimskirkja, mida me iial näinud oleme. Võrreldes Eesti kirikuga oli see väga lihtne ja ilus. 
  Foto: Hallgrimskirkja (Wikipedia)

Peale seda anti meile vaba aeg ja me hakkasime liikuma Kringlani kaubanduskeskuse poole, mis on ühtlasi suurim meile lähim kaubanduskeskus. Ka sinna jõudmiseks pidime võitlema tugeva tuule ja külmaga. Kui me lõpuks kohale jõudsime, oli see meile suur-suur õnnistus. Vaba aega oli meil kella neljani. Selle aja sees jõudsime käia mitu korda erinevates poodides. Mõned meist ei suutnud otsustada, mida nad tahavad (Laura-Liisa ja Mare) :).
Kell neli kogunesime kaubanduskeskuse aatriumisse, kust hakkasime kõik koos liikuma tagasi kooli.

Koolis saime süüa head ja paremat (šokolaadikook oli kõige parem :d). Nüüdseks on enamus jõudnud oma perede juurde. 

Oli tore päev ja loodame, et homne ujumine kuumaveeallikatega välibasseinis (talisuplus?!) vastab meie ootustele :)


Laura-Liisa & Kristin :)  

No comments:

Post a Comment