Thursday, October 17, 2013

Comenius - Aktiivne õuesõpe

Nii, siin me siis nüüd oleme - Krisli, Piret ja Gerda.

Jõudsime Norra Haramsoy-sse. Reis oli pikk : kolm lendu ja vahepeal 2 tunnised pausid lennujaamades. Aelesundi jõudes tuli edasi võtta laevatakso, millega siis õigele saarele jõudsime 20 minutilise sõidu järel. Autosõit saare teise otsa ning edasi jalgsi üle silla ning olimegi saarekesel, kus meid majutati. Peale teiste projektis osalevatele õpetajatele on siin saarekesel ka 3 kitse.

Tänane päev on olnud tihe. Hommikul õpetajate koosolek koolis, kus tutvustasime igaüks oma kooli. Õpetajaid on mitmest riigist : Islandilt, Hispaaniast, Itaaliast, Poolast, Norrast ja meie Eestist. Kahjuks seekord ei saanud tulla Türgi õpetajaid.

Samuti rääkisime projektist endast ning võimalustest, kuidas kaasata õpilasi ning kuidas üksteisega paremini suhelda. Samuti tegime tutvust eTwinningu-ga.

Lõunasöögi tegid meile 9 klassi õpilased. Food in the Viking Way ehk siis tehti süüa viikingite moodi ja õues. Selleks nähti palju vaeva. Õpilased kaevasid kooli aeda maa sisse kaks suurt auku. Aukudesse tehti tuli, et suured kivid kuumaks teha. Hiljem pandi fooliumisse mässitud kala, kartul ja liha kivide vahele ning muld laoti uuesti peale. Mitme tunni möödudes kaevati toit välja. Ausalt see oli üllatavalt hea!!! Õpetajad said igaljuhul kõhud täis.

Kooli ümbrus on ilus, mets maja taga, väga palju õues veetmise võimalusi. Kusjuures igal klassil on vähemalt 1 kord nädalas mingi tund õuesõppe vormis.

Tegime ka väikese matka ühe mäe otsa. Lisan siia ka pildi meist Norra kooli direktoriga :)
Ootame põnevusega järgmiste päevade tegevusi.

16.10.13

Tervitustega,
Krisli, Piret, Gerda

No comments:

Post a Comment