Sunday, March 10, 2013

Kuues päev Islandil (8.03)

Reedene päev oli väga huvitav ja lõbus. Me käisime Golden Circle reisil.
Kohtusime koolis kell 9.00, et bussi peale minna. Olime kõik kohal peale Linda, kes millegi pärast ei tulnudki. Reis kestis kella 9.00-st kuni 17.00-ni.
Algul käisime vaatamas maastikku (Tegemist oli Þingvelliri rahvuspargiga:  http://et.wikipedia.org/wiki/%C3%9Eingvellir ), mis oli lihtsalt ilus ja seal oli ka jõgi. 

                                                              Fotod: Õnneleid Mardim

Peale seda sõitsime sööma, kuna kõik olid näljased. Seal samas oli ka kosk (Gullfoss http://www.gullfoss.org/ ), mis oli 31m kõrge. Sinna kosele taheti enne ehitada elektrijaama aga seda takistati, kuna vaatepilt on väga ilus.

                                                               Foto: Õnneleid Mardim


Kui seal käidud ja see ilus vaatepilt nähtud, suundusime geisreid vaatama. Aga enne peatusime, et teha tutvust islandi hobustega, kes on pisut teistsugused kui meie hobused (http://www.kohalamois.ee/ratsutamine/islandi-hobune/ ).

                                                                Foto: Õnneleid Mardim

Ja suundusimegi geisreid, ehk maa alt purskavat keeva vett, vaatama (http://en.wikipedia.org/wiki/Geysir ). Neid oli seal päris mitu, kuid leidus ainult üks, mis purskas tõeliselt kõrgele (Meie nägime Strokkurit: http://en.wikipedia.org/wiki/Strokkur ). Purske jäädvustamiseks pidi meil olema kannatust, kuna emake loodusele meeldis meid proovile panna. 

                                                                Foto: Õnneleid Mardim

Peale geisrite külastust  sõitsime vaatama kustunud vulkaani kraatrit (http://et.wikipedia.org/wiki/Vulkaan ; http://et.wikipedia.org/wiki/Island ). See oli täitunud veega. Sealt me saime võtta kaasa vulkaanikive. See kivi on teistsugune kui tavaline kivi. Kui kõigil oli omale “suveniir” valitud, otsustasime teha meie projekti raames ühise pildi koos norrakate, islandlaste ja eestlastega. Tegime pildi ka oma väikesest seltskonnast: 

                                                               Foto: Õnneleid Mardim

See oli meie reisi viimane koht. Nüüd tuli vaid bussi minna ja tagasi Reykjaviki sõita. Bussi aknast saime jäädvustada veel viimased pildid mägedest ja väga erilisest maastikust. 





                                                             Foto: Õnneleid Mardim

Sõitsime kooli juurde, et näituselt oma särgid ära võtta, ja peale seda koju pakkima ning end laupäevaseks reisiks valmis seadma.


Oleme selle reisiga väga rahul ja mõnes mõttes on siit kahju lahkuda! Island on väga ilus maa ja Islandi rahvas väga vastutulelik. Islandlastel on alati hea meel tutvuda uute inimestega ja jagada oma maa saladusi.
Soovitame kõigil külastada Islandit esimesel võimalusel.

Rauno ja Kristi



No comments:

Post a Comment