Thursday, March 7, 2013

Neljas päev Islandil (6.03)

Hommikul üles ärgates nägime (või pigem ei näinud midagi) aknast lumetormi. Lumi oli tekkinud üleöö ja oli umbes 30 cm paksune, lisaks oli veel Islandile iseloomulik tugev tuul, seekord aga siis koos lumega. Ilma tõttu jäeti meil aga Golden Circle ekskursioon (nn. Kuldne Ring - mille käigus külastatakse Islandi tähtsamaid-tuntumaid vaatamisväärsusi. 300 km, ajakulu ca 6 tundi)  ära, kuna suur osa teedest olid läbimatud, osad lausa liikluspolitsei poolt suletud, rääkimata sellest, et nähtavus oli kõige rohkem kaks meetrit ja kõik looduskaunid kohad oleks lihtsalt nägemata jäänud!

Kui kooli läksime, saime aru, kui hull olukord tegelikult on. Lumi oli sügav ja tuul koos lumega pimestav. Liiklus oli samuti päris hull, bussist välja vaadates ei olnud praktiliselt midagi võimalik näha. Bussijuht sai vahepeal lausa raadiosaatjast juhiseid - kuhu sõita ja keerata. Kooli uks oli peaaegu üleni lumega kaetud ja osa sellest ka sisse jõudnud.


 Foto: postimees.ee

Kuna õigeks ajaks kohale jõudmisega oli täna kõigil suuri probleeme (Laura-Liisa ja kaks norrakat aga ei jõudnudki kohale!), sisustasime kogunemisaega filmi vaatamisega. Filmiks oli “Pii elu”, mis oli päris ilus, kuid kurb film. 

Film vaadatud, jaotati meid rühmadesse, kus oli võrdselt islandlasi, eestlasi ja norrakaid. Ülesandeks oli teha fotod, mis jäädvustaksid lume, juuksed, midagi kollast, midagi islandlikku ja kogu meeskonna (grupipilt) ning lisaks õppida selgeks kõigi rühmakaaslaste nimed ja üks fakt nende kohta. 

Kui ülesanne täidetud, saime minna arvutisse, et valida välja foto, mille spetsiaalsele paberile printisime ja hiljem triikimise abil särgile kandsime.

 Foto: Õnneleid Mardim

 Foto: Õnneleid Mardim


 Foto: Õnneleid Mardim



Kui pilt särgil, saime seda veel kaunistada, joonistades tekstiilimarkeritega, tikkides värviliste niitidega või õmmeldes peale helmeid. Kui kõik see tehtud sai, võis karmi talveilma trotsides koju minna.

Janely ja Mare

No comments:

Post a Comment