Wednesday, March 6, 2013

Kolmas päev Islandil (5.03)

Hommikul said kõik õpilased, norrakad ja eestlased, koolis kokku, et koos mõndade islandlastega ujuma minna. Basseinid ei olnud mitte tavalised. Need asusid väljas lageda taeva all ja olid geotermiliselt soojad.
Kuna väljas oli -8 kraadi, oli see meile kõigile päris uudne kogemus ujumisriietes välja astuda ja esimesse ettejuhtuvasse basseini joosta. Vesi kõik auras ümberringi!

 Foto: Edith Reemann. Blue Lagoon


Seal oli palju erinevaid basseine: 2 väikest basseini, millest ühte kutsutakse kivibasseiniks; 2 suurt, üks lastebassein ja teine korralike ujumisradadega, ja 5-6 mullivanni taolist basseini, kus veetemperatuur ulatus 38-44 kraadini. Üks neist oli mereveega ja väga soolane.
Ütleme nii, et 4-6 kraadi üle omaenda kehatemperatuuri tundub ikka päris tuline, seetõttu jäi meie tulisemaks kogemuseks 42 kraadi.
Pärast basseinides olemist võisid tagasi majja jalutada, nagu oleksid suvises Pirita rannas. Loodame vaid, et keegi peale sellist, meie jaoks ekstreemset karastust haigeks pole jäänud.


Bussiga tagasi kooli jõudes, suunati meid klassiruumi, kus õpetati viltimist. Eesmärk oli valmis saada vildist vaas.
Pidime võtma värvilist villa ning selle õhukeste tükkidena ringišabloonile asetama. Kui kaks šabloonikujulist tükki valmis sai, pidime need seebiveega märjaks tegema ja ühe ühele, teise teisele poole šabloonile kinnitama. Silusime seda tükk aega, keerasime siis mullikile ja rätiku sisse ning rullisime õhemaks.

                    Foto: Õnneleid Mardim
 
 Foto: Õnneleid Mardim
 
 
Peale seda lõikasime ühte otsa avause ning võtsime šablooni välja. Nüüd hakkas saadud vildihakatise korduv seebitamine ja loopimine vastu lauda, et materjal tugevamaks läheks ning kokku tõmbaks. Kui me oma ‘vaasi’ kuju ja suurusega rahul olime, pesime selle ära ning võtsime värvilisi villatükke, millega, kasutades spetsiaalse nõela abi, oma nüüdseks juba vildist töö kaunistasime.

  Foto: Õnneleid Mardim
 
 Foto: Õnneleid Mardim


Kõigil tulid erinevad, aga ilusad käsitööd.

 Foto: Õnneleid Mardim


 
Kogesime päeva jooksul palju uut, mistõttu võime selle kordaläinuks lugeda.

Annabel

No comments:

Post a Comment