Tuesday, March 4, 2014

Nobedad näpud ja vastlaliug vanalinnas

Foto autor: Õnneleid Mardim
Tänane hommik algas CREARE nädalal osalejate jaoks taaskasutatud paberist valmistatud korvipunumise töötoaga.

Ehkki juhised olid kõigi jaoks samad, oli lõpptulemus üsna eripalgeline - mõni korv oli suurem, teine väiksem, kolmas piklikum vaasi meenutav, kolmas oli disainitud kübarana. Igaühel oli võimalus teha täpselt selline ese, nagu meelepärane oli.

Samal ajal toimus projektikohtumisel osalevatel õpetajatel projektiarutelu, teemadeks nii käesolevat projektinädalat puudutavad detailid kui ka edasised projektitegevused Nordplusi raames. Eestist peaksid selle kuu lõpus minema Norrasse üks norra keele vahetusõpilane ning norra keele õpetaja töövarjuks.

Tänase vastlapäeva puhul said õpilased kooli sööklas päevakohast toitu: hernesuppi ja vastlakuklit.

Foto autor: Õnneleid Mardim
Pärastlõunasel ajal jagunesid projektikohtumises osalevad õpilased nelja rühma ning asusid ette valmistama oma projektikohtumise "lõputööd" - teha tuleb lühinäidend (märksõnadeks loovus ja taaskasutus) ning näitlejatele valmistada taaskasutatud paberist riided ja vajalikud aksessuaarid.

Lõpptulemuse esitavad nad reede kell 11 Sikupilli aulas, kus on ka nende töötubades tehtud esemed eksponeeritud.

Foto autor: Õnneleid Mardim
Samuti alustasime ka eesti töötoaga, eesmärgiks oli liblikas valmis saada. Paraku osutus nii suure hulga õpilaste juhendamine plaanitust aeganõudvamaks ning nii jääb liblikate lõpetamine homse hommiku ülesandeks. Veerand neli suundusime trammiga taas vanalinna Harju tänavale uisutama. Tagasiside oli väga positiivne - kena välisuisuväli miljööväärtuslikus keskkonnas. Norra õpetajad tõdesid, et näiteks Norras on  võimalik uisutada ainult sisehallides.

Millised on külalisõpilaste muljed Eestist? Oma õpetajatele on nad kiitnud meie õpilaste abivalmidust - koos on käidud nii šoppamas kui ka väljas söömas. Islandlaste jaoks tekitavad välismaal olemise tunde nii McDonald's kui ka H&M (neid kaubanduskette Islandil ei ole). Samuti aitavad meie õpilased osadel välismaalastel, kes end Tallinnas ebakindlamalt tunnevad, õhtul võõrustaja koduni jõuda.
Foto: Heido Selmet

Kas teadsid, et Eestis on üks linn islandikeelse kirjapildiga? Nimelt tuli välisõpetajatega nende küsimustest ajendatuna juttu eestlaste rahvaarvust ning venekeelse elanikkonna osakaalust ning näidates eesti kaarti, teatas üks õpetajatest: "Viljandi, it means: For purpose".

No comments:

Post a Comment