Sunday, March 9, 2014

Nädala analüüs ja näituse avamine

Foto: Õnneleid Mardim
Reedene päev algas projektikohtumisel osalevate õpilaste jaoks analüüsiga – moodustati 6 rahvusvahelist rühma, milles jagati oma arvamusi ja kogemusi kolmel teemal: a) mis oli isiklikult projektinädala kõige eredam sündmus, b) mida selle nädala jooksul õpiti ning c) mida teistele õpetati.

Seejärel kirjutati plakatitele märksõnad, mis rühma siseselt enim esile kerkisid ning arutelu lõpuks said plakatid aula seinale ka teistele tutvumiseks kinnitatud. Analüüsiosa lõpetuseks said õpilased täita ka individuaalse tagasisidelehe, mille tulemusi analüüsime riikide lõikes ning saame võrrelda varasemate projektikohtumiste tulemustega.


Edasi seadsime saali näituseks valmis, asetasime töötubades valminud meisterdused laudadele ning näitlejad panid endale paberkostüümid selga.

Foto: Õnneleid Mardim
Enne lõuant avasime näituse – esietendusid neli lühikest näidendikest (laval käisid näiteks trollid, Romeod ja Juliad, Punamütsike koos vanaema ja hundiga). Oma tänusõnad ütlesid direktor Villu Mengel ja Sikupilli kooli kuraator Sirje Rei (Haridusametist) ning seejärel oli kohaletulnutel võimalus näitust uudistada, suupistelaualt puuvilju võtta ning vaadata projektinädala kestel filmitud kokkuvõtet meie tegevustest. Osalejate jaoks oli äratundmisrõõm suur ning filmi jälgiti suure huviga.

Lõunapausi järel tänasime osalejaid projektinädalal osalemast. Igaüks sai projektis osalemise eest tunnistuse ning grupifoto, mille tegime Kadrioru presidendi lossi ees.
Foto: Heido Selmet


Kella neljaks saatsime norra külalised lennujaama ning soovisime neile head reisi.

Islandi õpilased-õpetajad jäid nädalavahetuseks Eestisse – laupäeval käisid nad ühiselt Lennusadamas Titanicu näitust vaatamas (enne näitusele pääsemist tuli aga väljas poolteist tundi karget kevadilma taluda) ning Megazone'is laserlahingut pidamas.


Islandlased asuvad koduteele (Foto: Helis Rosin)
Islandi külalised saatsime lennukile pühapäeva hommikupoolikul. Lahkuminek tõi nii mitmegi õpilase silmadesse pisarad – üksteisele anti lubadusi, et kohtutakse veelgi.

Nii norra kui ka islandi õpetajad tõdesid enne ärasõitu, et on saanud õpilastelt positiivset tagasisidet Tallinnas toimunud projektikohtumise osas ning õpetajad teatasid, et järgmisel korral tahavad nad Eestisse tulla koos oma peredega.

No comments:

Post a Comment