Wednesday, March 5, 2014

Iseseisev ajaplaneerimine ja jalutuskäik Kadriorgu

Tänase päev oli projektis osalejate jaoks nii väljakutse kui ka vabadus - nimelt tegutseti neljas rühmas (kõik rahvusvahelised meeskonnad), kirjutati näidendikese süžeed ja valmistati vajaminevaid kostüüme ja aksessuaare. Näitlejad tegid kostüümiproove ja harjutasid oma rolle.

Samal ajal säras õues kevadine päike ning soendas ka klassiruumi üsna soojaks.

Õhtupoole jalutasime koolist Kadroru parki, vaatasime üle nii Luige tiigi, Kadrioru muuseumi kui ka presidendilossi. Päeva viimane ametlik tegevus oli KUMU külastus. Enamik välisõpilasi oli muuseumi külastusest vägagi huvitatud.

Üks projektikohtumisel osalev noormees selgitas eesti kaaslasele oma plaane kunstimuuseumis aega veeta nõnda: "It might take here quiet long time. Look, that's what I am studying and it's interesting."

Taustinfoks: meie projekti partnerkoolides õpivad noored kunstikallakuga klassides ning saavad seetõttu süvendatult kunstiga seotud õppeaineid.
Õpilased jälgivad vahtkonna vahetust
Norra ja Islandi õpilaste kunstilembus ei väljendunud mitte ainult kunstimuuseumis, vaid ka töötubades. Üks norra õpetaja selgitas, et osad projektikohtumisel osalevad õpilased on tema juhendamise all läbinud terve kursuse, õppides taaskasutatud paberist rõivaid valmistama.

Homme ootab meid aga ees pikem bussisõit ning päev looduses.




No comments:

Post a Comment