Wednesday, February 12, 2014

Comeniuse "Lively Outdoor Learning" projektikohtumine Itaalias

Riias istusime ümber järgmisele lennule


Comeniuse projektikohtumine algas ametlikult täna, 12. veebruaril. Eestit on seekord esindamas neljaliikmeline grupp: õppealajuhataja Ülle M., kehalise kasvatuse õpetaja Ulvi N., muusikaõpetaja Külli O. ja Comeniuse projekti Eesti koordinaator Helis R. Plaanime igapäevaselt jagada värskeid reisimuljeid ja tähelepanekuid siin veedetud aja kohta.


Rooma saabusime eile. Reis sujus kenasti, ilm oli pealpool pilvi päikseline. Vastuvõtt itaallaste poolt oli väga soe – taksojuht telliti meile lennujaama vastu, ta hoidis käes „Comenius“ silti ja viis meid 45 minutiga ööbimiskohani. Samuti on siinne ilm soojem kui Eestis – Rooma jõudes oli 13 soojakraadi. Ööbimiskoha ees ootasid meid itaallastest korraldajad, kes viisid meid kurssi praktilise infoga.

Vaade, mis avaneb Colosseumi kõrval seistes
Meie kasutada on siin „apartment“, meil on kaks tuba, vannituba, väike kööginurk esikus ja suurem esik, mida jagame hispaanlastega. Itaallasest projektikoordinaator mainis, et Rooma vanalinnas ööbimine on väga kallis, aga meile õnnestus neil saada soodne pakkumine.

Samuti hoiatati meid, et tulenevalt vihmast (viimastel nädalatel on siin ohtralt vihma sadanud) võib esialgses programmis muudatusi tulla. Ent koos meie saabumisega muutus ka ilm ilusamaks – teisipäeva õhtupoolikul tulid vaid mõned vihmapiisad ja sedagi lühikest aega.

Vaade Itaaliale


Mida me teisipäeval tegime? Kuna ametlikku programmi veel ei olnud, läksime linna peale jalutama. Meie ajutisest kodust asub kivi viske kaugusel Colosseum, samuti mitmed teised arhitektuurilised vaatamisväärsused. Seega on antiikset hõngu tunda pea igal sammul. Tänavad on märgatavalt kitsamad kui Eestis ja ka autod on pisikesed, tänavatel on palju mootorrattaid ja tsikleid näha.

Nii nagu Hispaanias, on ka siin väikeseid puuviljapoode, ent hinnad on märgatavalt kallimad kui Eestis. Samuti on hästi korrusmajade esimestel korrustel palju väikeseid butiike ja töökodasid, kus on näha kohalikke õmblemas, puutööd tegemas, kunstimaale esitlemas ja näiteks erinevaid roomapäraseid šokolaadikujukesi müümas (nt väike šokolaadist Colosseum maksis 14 eurot).
Colosseum


Rooma ajaloolistel tänavatel kõndides võib pea igal sammul kohata müüjaid – kes müüb vihmavarje, kes klaasist Rooma kujukesi. Samuti on söögikohtade ees klienditeenindajad üsna pealetükkivad, igaüks tahab, et just nende juures keha kinnitame.
Puuviljapuu tänaval


Eestlaste jaoks on eksootilised ka siinsed taimed – näiteks vanalinna tänavatel kasvavad ilupuudena mandariinipuud.



Nii nagu teistes suurlinnades, saab ka Rooma vanalinnast igasuguseid suveniire kaasa osta, sh magneteid ja kalendreid.

No comments:

Post a Comment