Monday, December 29, 2014

Õuesõppe projekti kohtumine nr 5 - Hispaania, Algeciras 27.11.'14

Teine hommik algab meil veidi hiljem, kui eelmine. Halva ilma tõttu jääb ära üks planeeritud õuesõppe tegevus koos õpilastega. Pidime minema randa tuulelohesid lennutama, kuid ilm on päris tormine ja me ei saa seda teha. Seega sööme hommikust kell 9 ja pärast seda suundume jälle koolimajja, et lõpetada eelmise päeva ettekanded. Norra kool näitab ka veel meile oma vahepealseid õuesõppe tegevusi. Siin saate vaadata nende matemaatika õuesõppe tundi, kus lapsed pidid tunde järgi ja ilma mingite abivahenditeta mõõtma näiteks vee liitreid ja leidma kivi, mis kaaluks täpselt 3 kg. (Mõtle, kas Sina oskaksid?)

Baelo Claudio - kala soolamise "tünnid"
Pärast väikest kohvipausi ootab meid buss, mis viib meid koos õpilastega Baelo Claudio varemetesse. Baelo Claudio oli Vana-Rooma linn, mis asutati ca 2000 aastat tagasi. Linn asub Bolonia ranna ääres ning tol ajal elasid ja tegutsesid seal kalurid. Praegugi on veel näha hoonete vundamentides suuri ümmargusi "kausse", kus soolati kalu. Giid jutustab meile linna elanike eluolust ja ajaloost. Varemed asuvad otse rannal ja meile avaneb vaade Gibraltari väinale ning taamal asuvale Aafrikale. Kuna oleme väina lääne poolses osas, siis avaneb meile ühtlasi ka vaade Atlandi ookeanile. Edasi sõidame Tarifa linna ning külastame sealse lossi varemeid. Lossi nimi on Castillo de Guzman El Bueno ehk Hea Guzmani Loss. Lossi tornist avanev vaade Gibraltari väinale ja Aafrikale on niivõrd ilus, et torni võiks kohe jäädagi... Aafrika tundub nii ligidal, et siruta aga käsi välja ja saabki katsuda. Reaalsuses on hetkel Aafrika 14 km kaugusel. 
Vaade Hea Guzmani Lossi tornistVaade Tarifa linnale

Siiski peame lossist lahkuma ning suunduma tagasi Huerta Grandesse. Õpilastel on pikk päev selja taga ning oleme ka ise veidi väsinud. Väike kosutav pikutamine oma vooditel ning varsti ongi taas ühise õhtusöögi aeg.





No comments:

Post a Comment