Monday, December 29, 2014

Õuesõppe projekti kohtumine nr 5 - Hispaania, Algeciras 28.11.'14


Kolmas päev algab meil vara. Juba kell 9:00 hommikul ootab meid Algeciras'e linnapea oma vastuvõtule. Taas on kohal meedia, meid filmitakse ja pildistatakse. Igat riiki esindavale projekti koordinaatorile on saalis ekstra märgistatud tool kohe linnapea laua ees. Linnapea peab meile väikese kõne ning kingib igale koordinaatorile Algeciras'e vapiga rinnamärgi ja raamatu linna ajaloost. Ametliku osa lõppedes räägitakse meile veel linna ja linnavalitsuse hoone ajaloost. Edasi suundume Algeciras'e sadamasse, mis on oma olulisuselt Euroopas kolmandal ning maailmas kümnendal kohal. Aastas läbib sadamat ca 2,8 miljonit konteinerit erineva kaubaga. Bussiga sõidutatakse meid läbi sadama kinnise ala ja näidatakse erinevaid hooneid ja dokke. 


Sadamast lahkudes on meil veidi vaba aega linnaga tutvumiseks. Jalutame ringi ja külastame kaubamaja, kust saame meeneid koju kaasa viimiseks. Kella poole kahe paiku päeval koguneme koos lõunat sööma. Me sööme tapas'eid, mis on üks osa traditsioonilisest Hispaania köögist. Väikeste portsudena serveeritakse savikausikestes väga palju erinevaid sooje, külmasid, soolaseid ja magusaid palasid. Kelnerid käivad lookas kandikutega laudade vahel ning pakuvad külastajatele erinevaid toite, mille hulgast saab igaüks ise valida isuäratavaima. Kõik on väga maitsev ning pisikestest portsudest saab üsna pea kõht väga täis. Pakutakse kõike - liha, kana, mereande ja molluskeid, köögivilju, püreesid, võileibu, miniburgereid, magusaid kreeme, puuvilju, šokolaadikooki, teismoodi kooki, kolmandat moodi kooki... Ainuke probleem on see, et ei tea täpselt, mida järgmisena tuuakse ja ei oska kõhtu ruumi jätta.

Pärast lõunat on meil õhtuni vaba aega linnas ringi vaadata. Kes veel ei leidnud omale meeneid, siis nüüd saame poodlema minna. Punnis kõhtudega me pikalt jalutada aga ei jaksa ja teeme ühes mõnusas kohvikus aega parajaks, kuni buss meid taas Huerta Grandesse viib. Kätte ongi jõudnud viimane õhtu Algeciras'es ja ühtlasi ka viimane ühine õhtusöök. Enne õhtusööki anname meid võõrustava kooli õpetajatele üle omapoolsed kingitused. Eestist viisime neile kaasa mõned tublid päkapikud ning õpetajatele olulisi tööriistu - kirjapulkasid. Hispaania õpetajad õpetavad meile kõigile veel enne õhtusööki, kuidas valmistada traditsioonilist jooki sangriat. Sangria valmistatakse punasest veinist, sidruni limonaadist ja brändist. Kõige lõpuks lisatakse sisse puuviljade tükke (õunad, apelsinid, sidrunid). Seejärel võib õhtusöök alata! Kuigi ega palju süüa ei jaksagi, lõunaks söödud tapas'test on kõht veel päris täis. Ajame juttu teiste õpetajatega, vahetame möödunud päevade muljeid. Olenemata halvast ilmast, mis meid neil päevil saatis ja kõiki plaanitud välitegevusi teha ei lubanud, on kõigil meel rõõmus ja mälestusi palju. Järgmisel hommikul lahkume üsna varakult ning seetõttu suundume varsti oma majja kohvreid pakkima ja magama. Päev oli taaskord sisukas ja oleme veidi väsinud.

No comments:

Post a Comment