Wednesday, May 8, 2013

Meile meeldib jalutada...


Teisipäeval algas jalutuskäik kell 9.00 (kestis kuskil kolme- neljani) aina mäest ülesse,alla ja veel ülesse ja alla. See oli kõige pikem jalutuskäik millest osa võtta tuli. Päike paistis terve tee ja väga eredalt, õnneks oli ka peatusi jällegi majades, kus sai janu kustutada ja midagi hamba alla pista.
Rada ei olnud lihtne kuna mitmeid kilomeetreid tuli väga kivisel kitsal rajal üksteise järel kõndida.  Poole tee peal otsustasin  jätta majades käimise vahele ning liikusin otse sihtpunkti.  Lõpu poole jätsid poisidki iga maja juure peatumise ning  jalutasid sadamasse. Sadamas tuli aga oodata mil ikoon ja sellega koos  jalutajad sadamasse jõuavad, see aga venis ja venis ja venis. Nüüd muutus ka ilm, päike kadus pilve taha ning puhus jahe tuul. Kui oli aeg paatidesse liikuda tundus, et hakkab midagi toimuma meie kahjuks teatati, et läheb veel vähemalt tund ( kui mitte kaks). Oehh…  Ootasime siiski 45 minutit ning  sadamast  asus teele umbes 8 paati tehti traditsiooniline sõit. Sõit oli tore. Tagasi sadamas pidi nii mõnigi ootama bussi kuna kõik ühe peale ei mahtunud. Õhtul tuli õpilastel tegeleda kalendri koostamisega ning õpetajatel oli koosolek.  Õppisime kreeka keelt ja kultuuri ka läbi filmi  „My Big Fat Greek Wedding“ . Olin seda filmi ennegi näinud aga seekord vaatasin seda hoopis teise pilguga. Huvitav.
Kolmapäev. Viimane päev saarel...

Hommikul hirmutasid Taani õpetajad teatega, et ilm muutub ja tuleb torm.  Ei seda meie ei taha, ei jõua rohkem siin saarel olla. Kes reisi algul ütles, et siia võikski jääda???  Igaljuhul tore ju on ja päike ka paistab aga eks igaüks on ikka aru saanud, jällegi, et kodus on ikka kõige parem. Elada  nii väikesel l saarel ei ole meie jaoks.  Kolmapäeva hommikul esimese asjana andsin mina enesekaitse tunni soovijatele.  ( Kuna viimase hetkel tehti see õpilastele vabatahtlikuks siis nagu arvata võib oli osalejaid väga vähe) Teiseks tunniks olid õpilased kohale jõudnud ning õpiti mitmeid kreeka rahvustantse.  Mul on hea meel, et Rauno ja Erik mõlemad on nende päevade jooksul aktiivselt kõigest osa võtnud ja hästi käitunud! J  Nad õpivad usinalt türgi keelt ning üritavad aeg ajalt ka türgi õpetajatega suhelda ning õpitud väljendeid praktiseerida.
Kontrolliti teadmisi Folegandrose kohta ( küsimustiku alusel, mida nad nende päevade jooksul täitma pidid). Õhtul tuleb nädala kokkuvõte, tants, söömine.  Homme hommikul algab ( hoidke pöialt, et laevad sõidavad) pikk teekond tagasi Ateenasse ning laupäeval juba lennukiga Tallinnasse. Varsti, varsti oleme tagasi kodus…

No comments:

Post a Comment