Sunday, October 20, 2013

18.10.13

Reede- ametliku programmi viimane päev. Hommikul nagu ikka varakult ülesse.
Kõigepealt Õpetajate koosolek koolis. Kohtumine Rolls Royce esindaja ja kahe praktikandiga, kes kooliga projekti teevad. Praktikandid käivad koolis, toovad tehnilised vahendid ja varustuse kaasa ning näitavad noortele praktiliste tegevuste kaudu, kuidas ja millist tööd nende firmas tehakse. Selle eesmärk on ühelt poolt tutvustada selle suure rahvusvahelise firma võimalusi ning teisalt teadvustada õpilastele, kas nad üldse oleksid huvitatud seesugusest tööst.
Õpilaste ülesanne oli programmeerida, ühendada õigeid juhtmeid, kontrollida elektri olemasolu jne.  Õpilased saavad rakendada nii matemaatilisi, IT kui ka füüsika teadmisi.
Õpetajad said võimaluse ka tavalisi tunde jälgida. Eraldi hoonetes on 1-7. klass ja 8.-10. klass. Õpilased olid väga huvitatud ning avatud meiega suhtlemisel. Õhinaga näitasid nad meile endatehtud plakateid. Mõnedes klassides lahendasid õpilased ülesandeid erinevalt. Näiteks tunnis, kus nad pidid looma oma unistuste maja, osad joonestasid maja plaani, teised kasutasid arvuti programmi selleks. Nii oli ka teistes ainetes. Lapsed töötasid vaikselt ja rahulikult.
Nende kooli õppekööki on parem meie omaga mitte võrrelda. Neil on see suur ja avar, nõudepesumasin, pesumasin, köögikombain, pannkoogi tegemise pliit ning mitu tavalist pliiti ning palju avarust ning ruumi. Kadestamistväärt. Kahju, et meil selliseid võimalusi pole, rääkimata vahenditest.
Milleks kõigeks saab kasutada puidust pikki ja lühikesi klotse? Kasutage oma fantaasiat. Mõnikord lapsed saalis lihtsalt ehitavad neist midagi suurt, mingi ehitise. Kas meil õpilased kasutaks neid otstarbekalt? Seal igal juhul see toimib.
Tundide vaatluse järel ootas meid lõuna, ning seejärel koosolek arvutite taga. Tutvusime veebikeskkonnaga eTwinning.
Õhtul tuuakse söök meile meie majutuskohta ning juba homsest (laupäevast) hakkavad osad sammud kodumaa poole seadma...
Meie lahkume siit pühapäeval.
Igal juhul oleme me saanud väga palju uut sellelt kohtumiselt ning me oleme valmis seda kõike teiega jagama...
Varsti näeme...
----------------------------------------------


View Larger Map -----------------------------------------------
Programm: Comenius
Projekti nimi: "Lively Outdoor Learning"
Projekti koduleht eTwinning keskkonnas: klõpsi siia

No comments:

Post a Comment