Wednesday, March 7, 2012

Oslo

Tagasiteel koju jõudsime käia ka Norra pealinnas Oslos. Gardemoeni lennujaamast saab linna kas Flytoget'i (kiirrong) või nn. tavalise rongiga. Täiskasvanu ühe otsa pilet vastavalt 170.-nok ja 110.- nok, kui õpilasele on hinnapoliitika vastupidi, vastavalt - 80.- nok ja 85.-nok. Seega oli valik lihtne ja nii me 20 minutiga pealinna jõudsimegi. Esmamulje linnast, endisaegse nimega Kristiaania: väike, tagasihoidlik, palju muulasi, teeremondid.
Tegime kesklinna tüüpilise nn. turismiringi.
Säravvalge ooperimaja, mille trepid laskuvad otse Oslofjordi.
Käisime Vana raekoja juures vaatamas kuningas Christian IV sõrme, mis näitab: "Siia peab tulema uus linn!".
Sealt edasi 1299. a rajatud Akershusi kindlus, mis kaitses oslolasi merelt tuleva vaenlase eest, kuid kus pesitses ka Saksa staap II MS ajal, kui Norra oli okupeeritud. Vaateplatvormilt avaneb ilus vaade Oslofjordile, Bygdöy nn. muuseumite poolsaarele ning Holmenkolleni suusahüppetornile.
Oslo raekoja tagune on noorte seas pop koht - päikese ja kevadsoe käes on hea rulatada!
Kohustuslik peatus - Rahvusteater ja 3 suurt: Henrik Ibsen, Ludvig Holberg, Björnstjerne Björnson. Kas teate, kes neist on kirjutanud tüki "Miks Jeppe joob?"
Ja otsas see aeg oligi. Tagasi lennujaama. Lendasime Estonian Air CRJ900-ga. Märksõnad: naiskapten, tagasipöördumine, 2 sooja muffinit, hilinemine, imeilus tuledes Tallinn, narkokoer ja läbiotsimine. Täpsemad detailid jätame vaid asjaosaliste teada :)

Oli huvitav ja õpetlik reis!

PS. Millises riigis antakse lennujaamas ootamise eest 250 eur sulas kätte?!

Teisipäeval, 13. märtsil kl 10.10 anname auditooriumis täpsema ülevaate oma reisist. Tule kuulama!

No comments:

Post a Comment